Train the trainer: bestrijding van racisme in het jeugdwerk

 De inschrijving voor dit evenement is gesloten.
Als lid van het netwerk antiracisme en discriminatie nodigen wij u graag uit voor onze train the trainer ‘Bestrijding van racisme in het jeugdwerk’. Na het volgen van deze training zijn jullie voorbereid om zelf vormingen rond dit thema te geven. Deze training is gratis.

Als lid van het netwerk antiracisme en discriminatie nodigen wij u graag uit voor onze gratis train the trainer ‘Bestrijding van racisme in het jeugdwerk’. Na het volgen van deze training zijn jullie voorbereid om zelf vormingen rond dit thema te geven:

Ook in het jeugd(welzijns)werk is racisme een realiteit. Kinderen en jongeren zijn slachtoffer of hebben zelf racistische vooroordelen.

In deze vorming kijken we hoe we als jeugd(welzijns)werker op verschillende niveaus een antwoord kunnen bieden, zowel pedagogisch, juridisch als politiek. Hoe kan je kinderen en jongeren best beschermen tegen racisme? Hoe spreek je ze aan op racistisch gedrag en racistische uitspraken? Waar kan je deze zaken bovendien best melden en wat kunnen we samen doen om racisme structureel aan te pakken?

Na deze vorming verwerf je de volgende competenties:

  • Je krijgt inzicht in wat racisme is.
  • Je staat stil bij de invloed die het heeft op kinderen en jongeren en op je begeleidershouding.
  • Je leert het wetgevend kader kennen.
  • Je maakt kennis met verschillende actiemodellen.
  • Je leert werken aan positieve identiteitsontwikkeling en gaat aan de slag met gesprekstechnieken.

Tijdens deze training gaan we aan de slag met het thema racisme aan de hand van het boek ‘Racisme: stop de pijn’ van Ikrame Kastit en Naima Charkaoui. De training vindt plaats op 08/02/2024, van 10:00 tot 15:00 in het hoofdkantoor van Uit De Marge, Gitschotellei 119, 2600 Antwerpen.

08/02/2024 10:00   tot   15:00
Uit De Marge vzw
Gitschotellei 119
2600 Antwerpen
België
E-mailadres: